неделя, 18 януари 2015 г.

Рибена чорба





Продукти:

500 г. дребна риба

1/2 глава лук
1 стрък пресен чесън
1 домат
1 морков
2 картофа
100 г. целина
50 мл. бяло вино
магданоз

сол на вкус

Приготвяне:


  • Рибата се почиства от люспите и вътрешностите.
  • В тенджера се слага рибата, покрива се с 1 1/2 л. вода, сол на вкус и се вари.
  • След като е сварена се обезкостява, а бульона се прецежда.
  • В малко зехтин се задушава лук и чесън нарязани на ситно.
  • Прибавя се настърганият на едро морков и обеленият и нарязан на кубчета домат.
  • Изсипва  се бялото вино и се оставя 1 - 2 мин. да се поизпари.
  • Слага се бульона от рибата, обелените и нарязани на кубчета картофи, целината и обезкостената риба.
  • Вари се до готовност и се поръсва с нарязан магданоз.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар