събота, 31 януари 2015 г.

Шоколадови кубчета с кокос





Продукти:

2 яйца

85 г. захар
40 г. брашно
40 г. царевично нишесте
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. какао
200 - 300 г. кувертюр тъмен шоколад
30 мл. ром
200 г. кокосови стърготини

Приготвяне:

  • Фурната се загрява предварително на 180 ºC.
  • Разделят се белтъците от жълтъците. Жълтъците се разбиват с половината захар и 1 с. л. топла вода.
  • Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар и се добавят към жълтъците.
  • Пресява се брашното, нишестето, бакпулвера и какаото и се добавят към яйчена смес, като се разбърква внимателно.
  • В тава с размер 22 х 22 см., предварително помазана с малко масло и брашно или покрита с хартия за печене и се изсипва сместа.
  • Пече се около 20 мин.
  • Изважда се от тавата и се оставя да се охлади напълно.
  • Нарязва се на квадрати около 3 см. 
  • Шоколада се нарязва на парчета  и се разтопява на водна баня. Добавя се рома и се разбърква добре.
  • Кубчетата се овалват първо в шоколадовия сос ( на мен ми беше по - лесно да ги намажа със силиконова четка ) и се оставят за няколко минути върху решетка и след това в кокосовите стърготини.
* Хубаво е да се оставят да престоят около 9 часа преди консумация, за да може шоколада да попие добре. 

  Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар