неделя, 4 януари 2015 г.

Бонбони от хамон




Продукти:

200 г. слайса  хамон (около 22 броя)

400 г. крема сирене
3- 4 кисели краставички
4- 5  черни маслини без костилки

пресен копър

Приготвяне:


  • Нарязват се на дребно киселите краставички и маслините.
  • Разбъркват се добре с крема сиренето.
  • Добавя се копъра, също нарязан на дребно.
  •  Кръгли силиконови форми за лед се намазват със зехтин с помощта на четка или салфетка.
  • Във всяка форма се поставя парче от хамона, като се стремим да прилепне добре по стените на формата. С чаена лъжица се запълва със сместа от сирене. Бонбона се затваря  с хамона, който е останал по краищата.
  • Покрива се с прозрачно фолио и се оставят за няколко часа в хладилник.
* Сервирах бонбоните върху препечени чеснови хлебчета с магданоз.

Приятен апетит!


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар