вторник, 3 февруари 2015 г.

Том ка гай





Продукти:

350 г. пилешки гърди

250 г. печурки
1 гл. лук
2 скилидки чесън
1 парче, около 3 см. галангал
1 стрък лимонова трева
2 листа от кефир лайм
сокът от 1 лайм
2 - 3 пресни люти чушлета
няколко стръка пресен кориандър
500 мл. пилешки бульон
400 мл. кокосово мляко
2 с. л. рибен сос
сол на вкус
щипка кафява захар

Приготвяне:



  • В тенджера се загрява пилешкия бульон и млякото. След, като заври се добавят чушлетата  разрязани по дължина и почистени от семките, галангалът  нарязан на шайби, смачканите с нож цели скилидки чесън, лимонената трева,която предварително се почиства от по твърдата външна обвивка и се нарязва на шайби и листата от кефир лайм.
  • Вари се 3 - 4 мин. на умерен огън, докато си пуснат аромата.
  • Добавят се предварително измитите и нарязани на по - едри парчета  пилешки гърди, лукът също нарязан на едро, солта и захарта. Разбърква се добре и се оставя да къкри на тих огън.
  • След като пилешкото месо е сварено се добавят нарязаните на шайби гъби и се вари още 2 - 3 минути.
  • След като супата е готова се добавя рибеният сос и прясно изцеденият сок от лайма.
* Сервира се с няколко стръкчета кориандър.
* Понеже лимонената трева и галангалът са по - твърди  не се консумират.

Рецептата е адаптирана от тук


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар