понеделник, 16 март 2015 г.

Топла свинска пача





Продукти:

2 бр. свински уши

1 бр. свинско краче
250 мл. прясно мляко
2 с. л. брашно
1 1/2 ч. л. червен пипер
60 мл. олио
1 л. бульон

чесън

оцет

Приготвяне:



  • Ушите и крачето се измиват добре.
  •  Слагат се в дълбока тенджера, заливат се със студена вода и се варят докато омекнат.
  • Сварените уши се нарязват на парчета, а крачето се обезкостява.
  • В олио се запържва брашното предварително препечено на сух тиган.
  • Добавя се червения пипер и при непрекъснато разбъркване се разрежда с бульона и прясното мляко.
  • В купичка се прави смес от оцет и скълцани скилидки чесън.
  • Всеки сам слага в чинията си от сместа и по желание се подправя със сухо люто чушле.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар