събота, 1 август 2015 г.

Миди дяволски нокът с чеснов винегрет




Продукти:

1/2  кг. миди дяволски нокът

1/2 лимон
2 скилидки чесън
1 с. л. магданоз
40 мл. зехтин
едра сол

Приготвяне:

  • Преди да започнете поставете мидите в съд с вода  и малко морска сол, за да се изчистят за няколко часа от пясъка. Може да се убедите , че мидите са живи, ако при допир се прибират, ако не се прибират или са отворени се изхвърлят. След това  мидите се измиват под студена течаща вода и се отцеждат добре. 
  • За да се приготви винегрета в купичка се слагат обелените скилидки чесън, лимоновия сок, зехтина и всичко се пасира, докато се получи еднородна смес. 
  • На тиган се слага малко зехтин  и след, като се нагорещи се нареждат мидите.
  • Около 1-2 минути след това, когато мидите започнат да се отварят се поливат с част от чесновия винегрет. След което се обръщат и отново се поливат.
  • Сервират се топли с парче лимон и ситно нарязан магданоз.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар