неделя, 20 септември 2015 г.

Пица със смокини, рукола и хамон




Продукти за тестото:

320 г. брашно

200 мл. хладка вода
12 г. мая
1 с. л. зехтин
щипка сол

Продукти за плънката:


6 бр. смокини

1 глава лук
1 с. л. захар
1 с. л. балсамов оцет
100 г. козе сирене
6 слайса хамон
1 шепа рукола
1 с. л. кедрови ядки
50 г. доматено пюре

Приготвяне:



  • Маята се разтваря в 50 мл. хладка вода.
  • Брашното се пресява и в центъра се прави кладенче, в което се добавя маята, зехтина, долива се останалата вода и накрая солта.
  • Всичко се омесва добре, докато се получи гладко и еластично тесто, което не залепва по пръстите.
  • Готовото тесто се поставя в намазана с мазнина  купа, покрива се с кухненско фолио и се остава да втаса, докато си удвои обема.
  • В нагорещен тиган се запържва нарязаният на шайби лук, докато стане прозрачен. Добавя се захарта и се разбърква, щом започне да се карамелизира се добавя балсамовия оцет.
  • Тестото се разделя на две топки, като всяка се разтегля във формата на кръг и се поставя в леко намазнена тава.
  • Намазва се с доматеното пюре и се разпределя карамелизираният лук, сиренето нарязано на филийки, нарязаният на ивици хамон и кедровите ядки.
  • Пече се в предварително загрята на 240° С фурна за около 10 минути и се гарнира с рукола и нарязаните на четвъртинки смокини.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар