четвъртък, 10 ноември 2016 г.

Пирожки




Продукти:

490-500 г. брашно
250 мл. хладка вода
2 жълтъка
10 г. мая
1 ч. л. захар
3/4 ч. л. сол
45 г. краве масло

сирене

Приготвяне:

  • Маята се разтваря в чаша с вода, добавя се малко брашно и се забърква рядка каша.
  • В купа леко се разбиват жълтъците със захарта.
  • Добавя се бухналата мая, разтопеното масло, остатъка от брашното и солта.
  • Замесеното тесто се слага в купа поръсена с брашно, покрива се с кърпа и се оставя да втаса на топло, докато удвои обема си.
  • Върху набрашнен плот се късат топчета от втасалото тесто, които се притискат с длан и се оформят питки.
  • В средата им се разпределя сирене, прегъват се и краищата им се притискат.
  • Покриват се с кърпа и се оставят да втасат.
  • Пържат се в сгорещено олио до златисто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар