вторник, 29 ноември 2016 г.

Манакиш



Продукти:

300 г. брашно
190 мл. хладка вода
2 с. л. зехтин
1 ч. л. суха мая
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол

за намазване:

4 с. л. заатар
1 с. л. сусам
3 с. л. зехтин

Приготвяне:

  • В пресятото брашно се прави кладенче и в него се слагат солта, захарта, маята и зехтина.
  • Постепенно се прибавя водата и се замесва меко тесто.
  • Оформеното тесто се поставя в купа, покрива се с кърпа и се оставя да втаса на топло, докато удвои обема си.
  • В купичка се смесва заатара, сусама, зехтина и се разбърква добре.
  • Втасалото тесто се разделя на 8 топки, които се притискат с длан и се оформят питки. 
  • Всяка питка се намазва със сместа от заатар и зехтин и се пече в предварително загрята на 200°С фурна, докато придобият златист цвят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар