петък, 18 ноември 2016 г.

Паста касарече с кайма и зеленчуци



Продукти:

500 г. паста
350 г. кайма
1 морков
1/2 гл. лук
1/2 зелена чушка
1/2 червена чушка
400 г. домат от консерва
50 мл. бяло вино
1 к. л. мащерка
1 к. л. риган
черен пипер
сол

Приготвяне:

  • Пастата се сварява според инструкцията на производителя.
  • Зеленчуците се нарязват на малки кубчета, а доматите се пасират.
  • В тиган с малко мазнина се задушават зеленчуците, докато омекнат и се добавя каймата.
  • Когато каймата придобие златист цвят се прибавя виното и се оставя за няколко минути да се изпари алкохола.
  • Добавя се пасирания домат, риган, мащерка, черен пипер, щипка захар, сол и се оставя на умерен огън, докато соса се сгъсти.
  • Сварената паста се смесва със соса, разбърква се добре и се поръсва с настърган пармезан.

Няма коментари:

Публикуване на коментар