петък, 24 февруари 2017 г.

Хайвер от грис




Продукти:

100 г. пшеничен грис

500 мл. вода
1 гл. лук
1(2) жълтък
200 мл. олио
1 ч. л. сол
сок от 1/2 лимон
1 с. л. вряща вода

Приготвяне:


  • В тенджерка се слага водата със солта и се оставя да заври.
  • Изсипва се пшеничения грис и се разбърква непрекъснато около 2-3 минути, докато се сгъсти и се получи гладка смес без бучки.
  • Сваля се от огъня и се оставя да изстине.
  • Добавя се лимоновия сок, жълтъка и постепенно на тънка струйка олиото, като се разбива непрекъснато с миксер, докато се получи пухкава смес.
  • Накрая се добавя врящата вода,нарязаният на ситно лук и сол на вкус.



Няма коментари:

Публикуване на коментар