сряда, 12 юли 2017 г.

Тирамису в чаша





Продукти:

300 г. бишкоти
500 г. маскарпоне
150 мл. кафе
2 яйца
150 г. захар
ликьор Куантро
какао

Приготвяне:

  • Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват на сняг, а жълтъците се разбиват със захарта, докато се получи пухкава еднородна смес.
  • Към жълтъците се добавя първо маскарпонето, а след това белтъците, като се разбъркват внимателно за да не спадне сместа.
  • Ликьора се добавя към кафето и всяка бишкота се потапя в него.
  • В чашки се редуват ред бишкоти и ред крем.
  • Преди сервиране се поръсват с какао.

Няма коментари:

Публикуване на коментар