петък, 14 юли 2017 г.

Колумбийските банички на Ампаро




Продукти:

за тестото:

2 ч.ч. царевичен грис
2 ч.ч. вода
сол

за плънката:

1 сварен картоф
200 г. сварени пилешки гърди( кайма )
1 твърдо сварено яйце
2 стр. пресен лук
1 стр. пресен чесън
магданоз
кимион
черен пипер

за соса:

50 мл. оцет или лимонов сок
20 мл. вода
1 ск. чесън
1люто чушле
магданоз
сол

Приготвяне:

  • В тенджера се слага водата и малко сол, и след като заври се изсипва царевичния грис.
  • Разбърква се непрекъснато, докато сместа започне да се отделя от стените на тенджерата. Сваля се от огъня и се остава да се охлади.
  • Меси се до еластичност на тестото.
  • В тиган с малко мазнина се запържват нарязаните на малки кубчета картоф и пилешко месо.
  • Прибавят се нарязаните на ситно лук, чесън, яйце и магданоз.
  • Накрая се подправя със сол, кимион и черен пипер на вкус.
  • За соса в подходяща купичка се смесват оцета, водата, солта, нарязаните на ситно чесън, чушле, магданоз и се разбърква.





  • От тестото се къса малко парче, оформя се като топка и се разточва между найлонов плик. Слага се 1 ч. л. от плънката и се прегъва.






  • С помощта на формичка(чаша) се изрязва излишното тесто.




  • Пържат се в сгорещено олио, докато придобият хрупкава коричка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар