петък, 14 юли 2017 г.

Дроб сарма - леля Ема



Продукти:

300 г. пилешки дробчета, воденички и сърчица
200 г. ориз
1 гл. лук
1 ч. л. червен пипер
джоджен
подправки за месо
чубрица
сол
6-7 с. л. олио

за заливката:

2 яйца
250 г. кисело мляко
1 с. л. брашно
сол

Приготвяне:

  • Нарязаният на ситно лук се запържва в мазнината, докато омекне и се добавят нарязаните дробчета, воденички и сърчица.
  • Последователно се прибавя ориза, червения пипер, подправките,  разбърква се за кратко и се налива 600 мл. пилешки бульон.
  • Прехвърля се в тава и се пече в предварително загряна на 220°С фурна, докато течността почти се изпари.
  • За приготвянето на заливката се разбиват яйцата, киселото мляко и брашното и с получената смес се залива ястието.
  • Допича се още 10-15 минути, докато придобие златист цвят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар