събота, 15 юли 2017 г.

Запеканка с картофи и колбас



Продукти:

1 кг. картофи
250 г. колбас по избор
400 г. нарязани домати от консерва
100 г. гъби
50 г. кашкавал
1 ч. л. чесън на прах
чубрица
магданоз 
сол

Приготвяне:

  • Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се прехвърлят в намаслена тава.
  • Върху тях се разпределят нарязаните гъби, колбаса и доматите.
  • Посолява се и се поръсва с чесъна, чубрицата и нарязаният на ситно магданоз.
  • Тавата се покрива с фолио и се пече около 40 минути в умерена фурна.
  • След това фолиото се маха, поръсва се с настърган кашкавал и се връща във фурната, докато се зачерви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар