петък, 21 юли 2017 г.

Паста със спанак и маскарпоне




Продукти:

250 г. паста
1 гл. лук
1 ск. чесън
250 г. спанак
1/2 лимон
50 мл. бяло вино
200 мл. зеленчуков бульон
50 мл. сметана
50 г. маскарпоне
зехтин
индийско орехче
черен пипер
сол
лешници

Приготвяне:

  • Пастата се сварява във вряща подсолена вода, спазвайки инструкциите върху опаковката.
  • В тиган с мазнина се задушават нарязаните на ситно лук и чесън.
  • Добавя се почистения от дръжките и нарязан на ивици спанак.
  • Когато спанака омекне се слага настърганата лимонова кора, бялото вино, бульона и се оставя да къкри 3-4 минути на слаб огън.
  • Накрая се прибавя сметаната, маскарпонето, подправя се с индийско орехче, черен пипер и сол и се снема от огъня.
  • Пастата се отцежда от водата и се смесва със соса. Разбърква се добре и се поръсва с нарязани на едро лешници.


Няма коментари:

Публикуване на коментар