понеделник, 31 юли 2017 г.

Супа от лук и сирене



Продукти:

2 гл. лук
150 г. сирене
50 г. ориз
3 с. л. олио
2 с. л. краве масло
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. брашно
чубрица
2 яйца
125 г. кисело мляко
900 мл. зеленчуков бульон

Приготвяне:

  • Почистеният лук се нарязва на ситно и се запържва в мазнината.
  • Прибавя се червеният пипер и се разрежда с топлият бульон.
  • След като заври се добавят чубрицата и оризът.
  • Супата се вари на тих огън до готовност, и накрая се слага натрошеното сирене оваляно в брашното.
  • Щом заври отново се сваля от огъня.
  • Застройва се с разбитите яйца и киселото мляко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар