събота, 15 юли 2017 г.

Крем супа от картофи с варени яйца и пастърма




Продукти:

400 г. картофи
1 морков
1 гл. лук
2 ск. чесън
1 л. зеленчуков бульон
2 твърдо сварени яйца
мащерка
сол
60 мл. зехтин
50 г. телешка пастърма

Приготвяне:

  • Измитите картофи заедно с моркова, лука и чесъна се обелват и нарязват на шайби.
  • В тенджера се загрява зехтина и се запържва чесъна.
  • Добавят се картофите, морковите и лука и се задушават 4-5 минути.
  • Прибавя се бульона, мащерката, сол на вкус и се вари 15-20 минути.
  • След което се пасира, докато се получи гладка консистенция.
  • Супата се сервира с нарязаните на ситно яйца и ивички пастърма.
* Източник: Saver cocinar



Няма коментари:

Публикуване на коментар