събота, 5 август 2017 г.

Пилешки дробчета по селски



Продукти:

600 г. пилешки дробчета
2-3 гл. лук
10-12 печени червени чушки
6 домата
1/2 ч. л. червен пипер
черен пипер
чубрица
магданоз
сол
брашно
олио

Приготвяне:

  • Дробчетата се кипват, след което се прецеждат и се подсушават.
  • Поръсват се със сол, черен пипер, овалват се в брашно и се пържат.
  • В същата мазнина се запържва нарязаният на едро лук, докато придобие златист цвят.
  • Добавят се чушките, обелените и настъргани домати и се разбърква.
  • Поръсва се с червен пипер и чубрица и се оставя да къкри на умерен огън, докато остане на мазнина.
  • Прибавят се изпържените дробчета, разбърква се 1-2 минути и се поръсва с нарязан на ситно магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар