неделя, 27 август 2017 г.

Салата с грейпфрут и скариди




Продукти:

1/2 грейпфрут
250 г. микс от салати
1/2 гл. червен лук
1 морков
шам фъстък
12 скариди

за маринатата:

4 с. л. зехтин
1 с. л. балсамов оцет
1 с. л. сок от грейпфрут
настъргана кора от грейпфрут

Приготвяне:

  • Скаридите се почистват, смесват се с продуктите за маринатата и се оставят да престоят 10 минути.
  • Салатата се измива и поставя в купа.
  • Добавя се обеления, накъсан на парченца грейпфрут, лукът на полумесеци и моркова нарязан с белачка на лентички.
  • Овкусява се със зехтин, оцет и сол на вкус.
  • Скаридите се изпичат от двете страни в сух тиган, докато променят цвета си.
  • Опечените скариди се добавят към салатата и се поръсва с натрошен шам фъстък.

Няма коментари:

Публикуване на коментар