четвъртък, 3 август 2017 г.

Домашен шоколадов сладолед



Продукти:

4 жълтъка
100 г. захар
1 ч. л. какао
1 ч. л. течна ванилия
160 г. шоколадов кувертюр
250 мл. прясно мляко
400 мл. сметана

Приготвяне:

  • В купа се разбиват жълтъците със захарта и ванилията.
  • Млякото се затопля и към него постепенно се добавят жълтъците.
  • Сместа се загрява на умерен огън и се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти, но не трябва да завира.
  • Шоколада се разтопява на водна баня заедно с 6 с. л. сметана и  какаото.
  • Добавя се към крема и се разбърква, докато се получи гладка и лъскава смес.
  • Сметаната се разбива на сняг и се добавя към охладеният крем.
  • Сместа се изсипва в подходяща кутия и се слага във фризер за няколко часа.


Няма коментари:

Публикуване на коментар