събота, 5 август 2017 г.

Кекс с конфитюр



Продукти:

240 г. брашно
150 г. захар
2 яйца
100 мл. вода
90 мл. олио
4 с. л. конфитюр от сливи
1 ч. л. сода
1 ч. л. канела
1 ч. л. какао

Приготвяне:

  • Брашното се пресява със содата, канелата и какаото.
  • Яйцата се разбиват със захарта до пухкава смес, която е променила цвета си.
  • Постепенно се добавя олиото, конфитюра, водата и брашното и се разбива, докато се получи гладка смес без бучки.
  • Получена смес се изсипва в намазнена и набрашнена тава с размер 22 х 22 см.
  • Пече се в предварително загряна на 180°С фурна.
  • След като изстине готовият кекс се поръсва с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар