четвъртък, 3 август 2017 г.

Фидеуа с морски дарове




Продукти:

250 г. фидеуа
6-7 шайби от калмар
6-7 скариди
1 шепа миди
1/2 зелена чушка
1/2 червена чушка
50 г. зелен боб
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
1 с. л. пържен домат от консерва
550 мл. рибен бульон
шафран
зехтин

Приготвяне:

  • В 2-3 с. л. зехтин се запържват главите и люспите от почистените скариди. Добавя се бульона и се оставя да поври няколко минути, след което се прецежда.
  • На котлон в широка тава се запържват нарязаните лук, чесън, чушки и зелен боб, докато омекнат. 
  • Добавят се калмарите и домата и се разбърква за кратко.
  • Прибавя се щипка шафран, фидеуата, бульона, сол на вкус и се вари на среден огън, докато течността остане на половина.
  • Накрая се слагат мидите и скаридите и се вари, докато водата почти се изпари.


Няма коментари:

Публикуване на коментар