неделя, 13 август 2017 г.

Морски таралеж на фурна




Продукти:

4 морски таралежа
1/4 гл. лук
2 с. л. настъргани моркови
1 с. л.  брашно
220 мл. прясно мляко
50 мл. бяло вино
галета
магданоз
1 с. л. краве масло

Приготвяне:
  • С кухненска ножица се изрязва долната част на черупката на таралежите.
  • С помощта на малка лъжичка се изваждат ядките, а черупките се измиват и запазват.




  • В тиган с малко зехтин се запържва нарязаният на ситно лук, докато стане прозрачен.
  • Добавят се морковите, няколко секунди след това бялото вино и се разбърква, докато алкохола се редуцира.
  • Прибавят се ядките от таралежите и се запържва за кратко.
  • Поръсва се с брашното и при непрекъснато разбъркване се добавя прясното мляко. Подправя се със сол на вкус.
  • С получената смес се пълнят черупките.
  • Поръсват се с галета, ситно нарязан магданоз и се слага малко краве масло.
  • Пекат се в умерена фурна до златисто.






Няма коментари:

Публикуване на коментар