четвъртък, 3 август 2017 г.

Пиле фрикасе




Продукти:

600 г. пилешки гърди
3 жълтъка
3-4 с. л. брашно
2 ск. чесън
лимонов сок

Приготвяне:

  • Пилешките гърди се сваряват и се нарязват.
  • В сгорещена мазнина се запържва брашното, докато придобие златист цвят и при непрекъснато разбъркване се разрежда с бульона до желаната гъстота. Маха се от огъня за 1-2 минути.
  • Жълтъците се разбиват с малко вода,част от соса и се изсипват на тънка струя в тенджерата.
  • Полученият сос се слага отново на котлона при непрекъснато разбъркване.
  • Добавя се свареното месо, пасираният чесън, лимонов сок, черен пипер и сол на вкус.
  • Оставя се да заври и се снема от огъня.


Няма коментари:

Публикуване на коментар