събота, 5 август 2017 г.

Бисквити с фъстъчено масло




Продукти:

250 г. краве масло на стайна температура
200 г. кафява захар
250 г. бяла захар
250 г. фъстъчено масло
2 яйца
570 г. брашно
1 ч. л. течна ванилия
1 ч. л. сол
15 г. бакпулвер

Приготвяне:

  • Кравето масло се разбива с бялата и кафявата захар, докато се получи пухкав крем.
  • Едно по едно се добавят яйцата, фъстъченото масло, ванилията и продължава да се разбива до хомогенна смес.
  • Добавя се брашното, бакпулвера, солта и се замесва тесто.
  • Увива се във фолио и се оставя в хладилник за 1-2 часа.
  • От охладеното тесто се оформят топчета с големината на орех, които се притискат с вилица хоризонтално и след това вертикално, за да се получи решетка.
  • Нареждат се в тава, предварително покрита с хартия за печене и се пекат в умерена фурна докато придобият златист цвят.
  • Готовите бисквити се оставят да се охладят върху решетка.
* Източник: http://www.thekitchenismyplayground.com/2015/05/salted-dark-chocolate-dipped-peanut-butter-cookies.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар