неделя, 1 октомври 2017 г.

Домашен барбекю сос



Продукти:

1/2 гл. лук
2 ск. чесън
7 с. л. пържен домат
7 с. л. кетчуп
1 ч. л. люти люспи
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. лук на прах
2 с. л. соев сос
1- 2 с. л. горчица
3-4 с. л. сос Уорчестър
2 с. л. мед
4 с. л. захар
4 с. л. оцет
зехтин
сол

Приготвяне:

  • В зехтин се запържват нарязаните на ситно лук и чесън.
  • Добавя се захарта и се разбърква непрекъснато, докато се карамелизират, а след това се прибавят останалите продукти.
  • Вари се на тих огън около 4-5 минути.

Свинско месо с барбекю сос


Продукти:

1 парче свинско месо(около 2 кг.)
барбекю сос

Приготвяне:


  • Месото се намазва с половината от соса, покрива се със стреч фолио и се оставя в хладилник за 12 часа.
  • Поставя се в тава с малко вода, покрива се с фолио и се пече в предварително загряна на 200°С фурна около 1 час и 30 минути.
  • Фолиото се маха, намазва се с останалия барбекю сос и се пече още 15-20 минути.





Печени ребърца с барбекю сос




Няма коментари:

Публикуване на коментар