неделя, 15 октомври 2017 г.

Хризантеми от риба



Продукти:

филе от мерлуза

за маринатата:

1/2 к л. джинджифил на прах
1/2 стр. нарязан пресен лук
щипка захар
50 мл. бяло вино

брашно за паниране на риба

Приготвяне:

  • Филето се измива, подсушава и нарязва на квадрати.
  • Поставя се с кожата надолу и се правят по няколко разреза във формата на решетка, като се внимава да не се среже кожата.
  • В купа се смесват продуктите за маринатата, добавя се рибата и се оставя в хладилник за 10-15 минути.
  • Всяко парче се овалва в брашно и с помощта на клечка за зъби се събират краищата, така че да се получи, като топка.
  • Пържат се с разрезите надолу в сгорещено олио, докато придобият златист цвят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар