понеделник, 20 ноември 2017 г.

Меден кекс с лавандула



Продукти:

175 г. брашно инеграл
2 яйца
75 г. мед
1 к. л. джинджифил на прах
1 к л. лавандула
1 ч. л. бакпулвер
щипка сол
150 мл. олио
кората от 1/2 лимон

за сиропа:

сока от 1/2 лимон
30 г. мед

Приготвяне:

  • Фурната се загрява предварително на 180°С.
  • Брашното се смесва със солта, бакпулвера, джинджифила и лавандулата.
  • Яйцата се разбиват и към тях постепенно се добавят меда, олиото, брашното и кората от лимона, докато се получи гладка смес без бучки. 
  • Сместа се изсипва в предварително намазана с малко масло и поръсена с брашно форма с размер 11 х 26 см.
  • Пече се на средна решетка около 30-35 минути, или докато клечка забита в центъра на кекса излезе суха.
  • За приготвянето на сиропа се загрява меда и сока от лимона и се напоява все още топлият кекс.

Няма коментари:

Публикуване на коментар