петък, 24 ноември 2017 г.

Мекици със сода



Продукти:

540 г. брашно
2 яйца
1 ч. л. сол
1 с. л. захар
2 с. л. олио
250 г. кисело мляко
1 равна ч. л. сода бикарбонат
1 с. л. оцет

Приготвяне:

  • В купа се разбиват яйцата със солта, захарта, олиото и киселото мляко.
  • Добавя се содата загасена в оцета, пресятото брашно и се замесва гладко и еластично тесто.
  • Покрива се с кърпа и се оставя 15-20 минути на стайна температура.
  • Тестото се разделя на две топки и всяка се разточва на тънка кора.
  • Нарязва се на квадрати и се пържат в сгорещено олио до златисто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар