Продукти:
50 г. сушено морско зеле
10 г. водорасли агар-агар
1 морков
1/2 краставица
сладко-кисел сос:
60 г. захар
60 мл. оризов оцет
1/2 к. л. пилешки бульон на гранули
1 к. л. сол
1 с. л. олио
Приготвяне:
- Водораслите агар-агар се накисват за 15-20 минути в студена вода.
- Морското зеле се накисва за няколко минути в студена вода, след което се слага във вряща вода за 2-3 минути.
- Моркова се нарязва на тънки ивици, а краставицата на полумесеци.
- Всички съставки за сладко-киселия сос се смесват в чаша и се пасират до получаване на бял сос с еднородна консистенция.
- Водораслите и морковите се поставят в центъра на чиния, около тях се нареждат парчетата краставица и се овкусява със сладко-киселият сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар