четвъртък, 7 декември 2017 г.

Пиле лютика на фурна



Продукти:

2 пилешки бутчета
7-8 чушки
600 г. пържен домат
3 ск. чесън
чубрица
магданоз
олио
сол

Приготвяне:

  • Чушките се изпичат, обелват и нарязват.
  • Пилешките бутчета се измиват, разрязват на две и се запържват до златисто.
  • Във същата мазнина се задушават ситно нарязаните скилидки чесън.
  • Добавят се чушките, домата, магданоза, чубрица, сол и се сваля от огъня.
  • Бутчетата се нареждат в йенска тенджера и се заливат със соса.
  • Ястието се покрива с капак и се пече в умерена фурна до готовност.


Няма коментари:

Публикуване на коментар