понеделник, 11 декември 2017 г.

Леща яхния



Продукти:

250 г. леща
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
1 морков
1 картоф
1/2 червена чушка
100 г. чоризо, кървавица и пушен суров бекон
1 дафинов лист
1 ч. л. червен пипер
2 с. л. брашно
чубрица
сол
олио

Приготвяне:

  • Лещата се измива и се слага да се вари с нарязаните на ситно лук, морков, чушка, едната скилидка чесън и дафиновият лист.
  • След като заври се добавя картофа нарязан на кубчета, чубрицата и сол на вкус.
  • В тиган се загрява мазнина, запържва се чоризото, кървавицата, бекона и се добавят към лещата.
  • В същата мазнина при непрекъснато разбъркване се запържва брашното до златисто, поръсва се с червения пипер и се разрежда с бульона от лещата.
  • Запръжката се връща в лещата и се добавя другата скилидка чесън нарязана на ситно.
  • Вари се още 5-6 минути и се сваля от огъня.

Няма коментари:

Публикуване на коментар