неделя, 21 януари 2018 г.

Супа от свинско месо и кисело зеле



Продукти:

350 г. кисело зеле
400 г. свинско месо
1 гл. лук
40 г. ориз
1 ч. л. червен пипер
1 к. л. лют пипер на люспи
1 ч. л. джоджен
1 ч. л. чубрица
черен пипер
2 с. л. брашно
2 яйца
125 г. кисело мляко
1 л. вода
1 л. зелев сок
олио

Приготвяне:

  • Месото се нарязва на дребни парченца и се запържва в сгорещеното олио.
  • Прибавят се лука и зелето нарязани на ситно.
  • Поръсва се с червения пипер, налива се водата и зелевият сок и се вари на умерен огън.
  • След като месото омекне се добавя ориза, лютият пипер, джоджена, чубрицата, черния пипер и брашното размито в малко вода.
  • Супата се доварява на тих огън и се застройва с яйцата и киселото мляко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар