събота, 27 януари 2018 г.

Пилешко с жълто ахи



Продукти:

500 г. пилешки гърди
1 гл. лук
3 ск. чесън
2 филийки хляб
8 с. л. паста от жълто ахи
400 мл. прясно мляко
1/2 к. л. кимион
черен пипер
олио

Приготвяне:

  • Пилешкото месо се поставят в тенджера с вода и се слага да се вари.
  • Когато се свари се запазва бульона, а месото се оставя да се охлади и след това се накъсва.
  • Хляба, половината прясно мляко и 200 мл. бульон се поставят в блендер и се разбива до получаване на хомогенна смес.
  • В тиган с малко мазнина се запържват до прозрачност нарязаните на ситно лук и чесън.
  • Добавя се пастата, сол, черен пипер, кимион, месото и се запържва няколко минути при непрекъснато разбъркване.
  • Залива се с пасираната смес, останалото мляко и се оставя да къкри на тих огън, докато се сгъсти.
  • Ястието се поднася с бял ориз, парченца сварено яйце и няколко маслини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар