петък, 26 януари 2018 г.

Пилешки хапки със сметана и гъби



Продукти:

2 бр. обезкостени пилешки бутчета
200 г. гъби
400 мл. готварска сметана
2-3 ск. чесън
1 с. л. светъл соев сос
2 с. л. тъмен соев сос
черен пипер
олио

за маринатата:

2 с. л. светъл соев сос
2 с. л. бяло вино

Приготвяне:

  • Месото се нарязва на хапки и се маринова за 30 минути в соевия сос, бялото вино и малко черен пипер.
  • В тиган с малко мазнина се запържва месото, нарязаните гъби и чесън.
  • Добавят се светлия и тъмен соев сос, сметаната и се разбърква добре.
  • Вари се няколко минути, докато соса се сгъсти до желаната гъстота.

Няма коментари:

Публикуване на коментар