събота, 27 януари 2018 г.

Гювеч със свински ребърца и зеленчуци



Продукти:

500 г. свински ребърца
1 гл. лук
2 картофа
1 морков
1/2 патладжан
1/2 тиквичка
1/2 зелена и червена чушка
3-4 домата от консерва
4 с. л. пържен домат от консерва
2 ск. чесън
олио
1 дафинов лист
магданоз
чубрица
подправки за месо
сол

Приготвяне:

  • Патладжана се нарязва на едри кубчета, посолява се и оставя да се изцеди 10-15 от горчивия сок.
  • Останалите зеленчуци се нарязват на едро.
  • На дъното на глинен гювеч се поставя обеленият и нарязан на едро лук.
  • Върху него се слагат морковите, картофите, патладжана, тиквичката, дафиновият лист, чушките, ребърцата, доматите и целите леко смачкани скилидки чесън.
  • Поръсва се с подправките, малко олио, сол на вкус и се залива с 200 мл. вода.
  • Слага се в студена фурна и се пече на 180°С около 2 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар