четвъртък, 4 януари 2018 г.

Панирани пилешки филенца с къри сос



Продукти:

2 бр. пилешки гърди

2 яйца
брашно
галета
черен пипер
сол
олио за пържене

за соса от къри:


6 с. л. кисело мляко

2 с. л. майонеза
30 мл. зехтин
1 с. л. оцет
1 ск. чесън
1 ч. л. къри

Приготвяне:


  • Пилешките гърди се нарязват на ивици и се поръсват със сол и черен пипер.
  • Овалват се последователно в брашно, разбитите яйца, галета и се пържат в загряна мазнина до златисто.
  • За приготвянето на соса се смесват киселото мляко, майонезата, зехтина, скълцания чесън, оцета, кърито и се разбърква добре.
  • Изпържените филенца се поднасят със соса и свежа салата.


Няма коментари:

Публикуване на коментар