Продукти:
2 бр. пилешки гърди
2 яйца
брашно
галета
черен пипер
сол
олио за пържене
за соса от къри:
6 с. л. кисело мляко
2 с. л. майонеза
30 мл. зехтин
1 с. л. оцет
1 ск. чесън
1 ч. л. къри
Приготвяне:
- Пилешките гърди се нарязват на ивици и се поръсват със сол и черен пипер.
- Овалват се последователно в брашно, разбитите яйца, галета и се пържат в загряна мазнина до златисто.
- За приготвянето на соса се смесват киселото мляко, майонезата, зехтина, скълцания чесън, оцета, кърито и се разбърква добре.
- Изпържените филенца се поднасят със соса и свежа салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар