четвъртък, 11 януари 2018 г.

Нудълс със зеленчуци



Продукти:

250 г. оризови нудълс
1 чайот
1/2 червена и зелена чушка
1/2 тиквичка
1 морков
1/2 стр. селъри
2 стр. пресен лук
50 г. бамбук от консерва
2 сушени гъби шийтаке
70 г. гъби шимеджи
джинджифил
1 ск. чесън
1 ч. л. сусамово олио
2 с. л. тъмен соев сос
2  с. л. светъл соев сос
олио

Приготвяне:

  • Нудълсите се сваряват във вряща вода според указанията на опаковката.
  • Сушените гъби се накисват в гореща вода за около 20 минути.
  • В дълбок тиган се загрява мазнината и се запържват за около 10 секунди нарязаните  на ситно чесън и  джинджифил.
  • Прибавят се нарязаните зеленчуци и се запържват около 7-8 минути, като се разбърква непрекъснато.
  • Добавя се сусамовото олио, соевия сос и се оставя на огъня още няколко минути, като се внимава да не се препържат зеленчуците.
  • Накрая се прибавят отцедените нудлеси и се разбърква.


Няма коментари:

Публикуване на коментар