петък, 26 януари 2018 г.

Бисквити с тахан





Продукти:

125 г. сусамов тахан
125 г. краве масло на стайна температура
100 г. бяла захар
100 г. кафява захар
1 яйце
285 г. брашно
7,5 г. бакпулвер
1 к. л. течна ванилия
1 к. л. сол
сусам

Приготвяне:

  • Кравето масло се разбива със захарта до пухкав крем.
  • Последователно се добавят яйцето, тахана, ванилията и се разбива до хомогенна смес.
  • Прибавя се брашното, което е смесено предварително със солта и бакпулвера и се замесва тесто.
  • Увива се във фолио и се оставя в хладилник да стегне.
  • От охладеното тесто се оформят топчета с големината на орех, овалват се в сусам и се притискат леко с чаша или печат за бисквити.
  • Нареждат се в тава покрита с хартия за печене и се пекат в умерена фурна до златисто.
  • След като се извадят от фурната се оставят да се охладят върху решетка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар