четвъртък, 4 януари 2018 г.

Гъши дроб с ябълка



Продукти:

180 г. гъши дроб
1 ябълка
1 с. л. краве масло
1 с. л. конфитюр от малини
сол
черен пипер

Приготвяне:

  • Кравето масло се разтопява и в него за кратко се запържва ябълката нарязана на полумесеци.
  • Парчетата дроб се поставят в предварително загрян тиган с незалепващо покритие, без мазнина и се запържат на среден огън, докато придобият лъскав златист цвят.
  • След това върху кухненска хартия се отцеждат от излишната мазнина.
  • В чиния се поставят парчетата ябълка, дроба, поръсва се със сол, черен пипер и се сервират с конфитюр  от малини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар