Продукти:
7 картофа
30-40 г. краве масло
100 мл. сметана
50 мл. прясно мляко
сол
за соса:
3 с. л. олио
20 г. краве масло
50 г. брашно
500 мл. топла вода
1 ч. л. концентриран телешки бульон
1 куб. пилешки бульон
1 ч. л. сушен лук
1/2 к. л. риган
шарен пипер
Приготвяне:
- Картофите се сваряват в подсолена вода и се обелват.
- Докато са още топли се намачкват заедно кравето масло, сметаната и прясното мляко.
- В тиган се загряват олиото и кравето масло за соса и за кратко се запържва натрошения пилешки бульон.
- Добавя се брашното и се запържва до златисто.
- При непрекъснато разбъркване се добавя телешкия бульон разтворен във водата, сушения лук, ригана, смляния пипер, докато се получи гладък сос без бучки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар