събота, 13 януари 2018 г.

Картофено пюре със сос Грейви



Продукти:

7 картофа
30-40 г. краве масло
100 мл. сметана
50 мл. прясно мляко
сол

за соса:

3 с. л. олио
20 г. краве масло
50 г. брашно
500 мл. топла вода
1 ч. л. концентриран телешки бульон
1 куб. пилешки бульон
1 ч. л. сушен лук
1/2 к. л. риган
шарен пипер

Приготвяне:

  • Картофите се сваряват в подсолена вода и се обелват.
  • Докато са още топли се намачкват заедно кравето масло, сметаната и прясното мляко.
  • В тиган се загряват олиото и кравето масло за соса и за кратко се запържва натрошения пилешки бульон.
  • Добавя се брашното и се запържва до златисто.
  • При непрекъснато разбъркване се добавя телешкия бульон разтворен във водата, сушения лук, ригана, смляния пипер, докато се получи гладък сос без бучки.


Няма коментари:

Публикуване на коментар