Продукти:
1 гл. карфиол
100 г. бекон
50 г. краве масло
600 мл. прясно мляко
50 г. брашно
50 г. кашкавал
кимион
черен пипер
магданоз
Приготвяне:
- Карфиола се разделя на розички, слага се в тенджера с вряща подсолена вода за около 6-7 минути и се отцежда.
- В тенджера се разтопява маслото и брашното се запържва до златисто.
- Изсипва се топлото мляко и се бърка непрекъснато, докато се получи гладък сос без бучки.
- Подправя се със сол, кимион и черен пипер.
- Карфиола се поставя в намазнена тава, добавя се бекона нарязан на кубчета и се залива със соса.
- Поръсва се с настърган кашкавал и се пече в умерена фурна 15-20 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар