събота, 13 януари 2018 г.

Карфиол на фурна със сос Бешамел



Продукти:

1 гл. карфиол
100 г. бекон
50 г. краве масло
600 мл. прясно мляко
50 г. брашно
50 г. кашкавал
кимион
черен пипер
магданоз

Приготвяне:

  • Карфиола се разделя на розички, слага се в тенджера с вряща подсолена вода за около 6-7 минути и се отцежда.
  • В тенджера се разтопява маслото и брашното се запържва до златисто.
  • Изсипва се топлото мляко и се бърка непрекъснато, докато се  получи гладък сос без бучки.
  • Подправя се със сол, кимион и черен пипер.
  • Карфиола се поставя в намазнена тава, добавя се бекона нарязан на кубчета и се залива със соса.
  • Поръсва се с настърган кашкавал и се пече  в умерена фурна 15-20 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар