петък, 2 февруари 2018 г.

Пица с червен лук



Продукти:

за тестото:

500 г. брашно
300 мл. вода
25 г. мая
2 с. л. олио
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар

за плънката:

конфитюр от червен лук
синьо сирене
фует
кашкавал
маслини
пържен домат от консерва
кедрови ядки
риган

Приготвяне:

  • Маята се разтваря в малко хладка вода с 1 ч. л. брашно, захарта и се оставя да шупне.
  • Брашното се пресява, в центъра се прави кладенче и се слагат солта, олиото, маята, останалата вода и се замесва гладко и еластично тесто.
  • Поставя се в купа, покрива се със стреч фолио и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
  • Втасалото тесто се разделя на  шест топки и всяка се разточва с дебелина около 1/2 см.
  • Намазва се с домат и се разпределят останалите продукти за плънката.
  • Пекат се в предварително загряна на 240°С фурна около 15 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар