вторник, 6 февруари 2018 г.

Супа с пресни и сушени гъби



Продукти:

200 г. печурки
3-4 сушени дървесни гъби
1 морков
2 ск. чесън
10 см. праз лук
2 с. л. брашно
50 мл. бяло вино
450 мл. зеленчуков бульон
250 мл. прясно мляко
чубрица
магданоз
олио

Приготвяне:

  • Сушените гъби се накисват за 15-20 минути в гореща вода.
  • В загряна мазнина се запържват нарязаните на ситно праз лук, чесън и морков, докато омекнат.
  • Поръсват се с брашното и при непрекъснато разбъркване се прибавя бялото вино, бульона и млякото.
  • Добавят се нарязаните гъби, подправките, сол на вкус и се вари до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар