вторник, 20 март 2018 г.

Супа от свинско месо и картофи



Продукти:

300 г. свинско месо
2 картофа
1/2 гл. лук
1 морков
3 шепи фиде
1 к. л. куркума
125 г. кисело мляко
1 яйце
3-4 с. л. олио
чубрица
магданоз

Приготвяне:

  • Нарязаните на ситно лук и моркови се задушават в сгорещеното олио.
  • Добавя се куркумата, месото нарязано на малки парченца, залива се с гореща вода и се вари до омекване на месото.
  • Прибавят се обелените и нарязани на кубчета картофи.
  • Малко преди супата да е готова се добавя фидето, подправките и сол на вкус.
  • Застройва се с разбитото яйце и киселото мляко и се поръсва с нарязан на ситно магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар