неделя, 25 март 2018 г.

Шоколадов сладкарски крем



Продукти:

500 мл. прясно мляко
200 г. захар
80 г. готварски шоколад
5 жълтъка
1 к. л. екстракт от ванилия
40 г. натурално нишесте
60 мл. вода
14 г. краве масло

Приготвяне:

  • На среден огън се смесват прясното мляко, захарта, шоколада и ванилията и се разбъркват до получаване на еднородна смес.
  • Жълтъците се разбиват леко и към тях постепенно се добавя шоколадовата смес.
  • При непрекъснато разбъркване се добавя разбитото във водата нишесте и се вари докато се получи гъст крем.
  • Сваля се от огъня и се добавя се кравето масло.
  • Покрива се със стреч фолио, и след като се охлади се оставя в хладилник за да се стегне.

* Източник: En Casa Contigo


Няма коментари:

Публикуване на коментар