вторник, 20 март 2018 г.

Боб с кисело зеле в гювеч




Продукти:

250 г. боб
1/4 гл. кисело зеле
100 г. сланина
150 г. морсия с ориз
1 червена чушка
1 морков
1 сушена чушка
1 гл. лук
2 ск. чесън
1 ч. л. червен пипер
2 с. л. брашно
5-6 с. л олио
чубрица
джоджен

Приготвяне:

  • Боба се измива и се накисва от вечерта в студена вода.
  • На следващия ден се отцежда от водата и се слага в гювеч, заедно с нарязаните чушка, морков, 1/2 глава лук, чесън, зеле и сланината. 
  • Добавя се леко препечената сушена чушка, подправките и се залива с вода.
  • Слага се в студена фурна и се пече на 200°С около 3 часа.
  • Останалия лук се нарязва на ситно и се запържва в олиото.
  • При непрекъснато разбъркване се прибавя брашното, червения пипер и се разрежда с малко вода от боба.
  • Запръжката се връща в гювеча, прибавя се нарязаната морсия и се допича без капак още 30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар