сряда, 11 април 2018 г.

Леща с пащърнак и чоризо



Продукти:

250 г. леща
200 г. чоризо
1 морков
2 пащърнака
1/2 гл. лук
3 ск. чесън
1 домат
4-5 с. л. олио
2 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
сминдух
чубрица

Приготвяне:


  • Ситно нарязаните лук и чесън се запържват в мазнината.
  • Към тях се добавят нарязаното чоризо, моркова, пащърнака, настъргания домат и сместа се задушава 5-6 минути.
  • Прибавя се лещата, подправките, вода и се вари до готовност.
  • В тенджера се загрява мазнина и при непрекъснато разбъркване брашното се запържва до златисто.
  • Поръсва се с червения пипер и се разрежда с бульона от лещата.
  • Запръжката се връща във врящата леща, добавя се една скилидка пасиран чесън и след 5-6 минути се сваля от огъня.

Няма коментари:

Публикуване на коментар