събота, 12 май 2018 г.

Шарен боб с ориз



Продукти:

250 г. сварен шарен боб
160 г. ориз
2 домата
1гл. лук
1-2 ск. чесън
1 ч. л. червен пипер
3-4 сушени чушленца
4 чаши вода
1 ч. л. мащерка
50 мл. олио

Приготвяне:

  • В загряната мазнина се запържва нарязания на едро лук, докато придобие златист цвят.
  • Добавя чесъна, обелените и нарязани на ситно домати, стритите сушени чушлета, червения пипер, ориза и се запържва 3-4 минути.
  • Прибавя се сварения боб, мащерката и сол на вкус.
  • Залива се с горещата вода и се вари на тих огън до готовност на ориза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар